Strategie vstupu nového výrobku na trh - Pitra, Zbyněk
Upozornenie na najčastejšie slabiny inovačných procesov a podanie prehľadnej klasifikácie vhodných stratégií pre uplatnenie nových produktov firmy na trhu. Typy inovačnej stratégie. Inovačná stratégia firmy je dlhodobým programom, ktorý orientuje vývoj nových produktov v troch základných dimenziách: výrobkovo-technické, obchodno-politické, výrobno-technologické. Klasifikácia piatich základných typov inovačných stratégií. Výber cieľového trhu a voľba koncepcie riešenia nového produktu. Voľba vhodnej stratégie.