Tohtoročnú Nobelovu cenu za ekonómiu získali autori vzorca na odhad budúcej hodnoty finančných derivátov - Suďa, Pavol
Americkí profesori Robert C. Merton a Myron S. Scholes - nositelia Nobelovej ceny za ekonómiu v r. 1997. Cena bola udelená za "novú metódu určovania hodnoty finančných derivátov".