Zahraničná zadlženosť na obyvateľa sa od vzniku samostatného Slovenska viac ako strojnásobila - Suďa, Pavol
Vývoj zahraničnej zadlženosti Slovenska od r. 1993. Platobná bilancia a zahraničné investície SR. Vývoj zahraničného dlhu od júla 1997. Podniky pod kontrolou štátu alebo FNM. Podniky s účasťou FNM sa považujú za komerčné subjekty - zahraničný dlh týchto podnikov sa z hľadiska zahraničnej zadlženosti považuje za dlh komerčného sektora.