Problémy decentralizace dat
Trendy a zmeny v oblasti spracovania a manažmentu informácií. V podnikoch dochádza k decentralizácii údajov, dosiaľ sústredených vo výpočtových centrách. Problémy rozdelených systémov. Rozdelenie zdrojov informácií. Integrované informačné infraštruktúry. Vývoj architektúr pre spracovanie informácií. Strategický význam integrovaných informačných štruktúr.