Rovnoprávnosť žien v pracovnoprávnych vzťahoch v právnej úprave SR v komparácii s právnou úpravou niektorých vybraných krajín a smerníc EÚ - Kyjacová, Ľubomíra
Harmonizácia legislatívy SR v oblasti rovnoprávnosti žien v pracovnoprávnych vzťahoch s krajinami Európskej únie. Realizácia rovnakých príležitostí pre mužov a ženy na trhu práce. Štatistické zisťovanie žien v porovnaní s mužmi v oblasti zamestnanosti, zárobkov, vzdelania, rovnoprávneho odmeňovania. Stav slovenskej legislatívy v porovnaní s vybranými krajinami EÚ.