Je cestovný ruch naozaj ruchom? rastie počet krátkodobých a tranzitujúcich návštevníkov - Brodziansky, Vladimír
Pokles počtu zahraničných turistov na Slovensku a následný pokles devízových príjmov. Nedostatky slovenských rekreačných zariadení. Vidiecka turistika - nástroj rozvoja regiónov. Koordinácia rozvoja cestovného ruchu na všetkých úrovniach.