Orientáciu Devín banky na Rusko považuje jej generálny riaditeľ za konkurenčnú výhodu - Kovalčík, Ján
História Devín banky, a.s. Finančné problémy banky. Pomoc banke zo strany vlády. Orientácia banky smerom na Rusko, deblokácia pohľadávok SR voči Ruskej federácii. Vstup ruského kapitálu do banky v r. 1993. Budúca orientácia banky hlavne na bankovú činnosť. Vklady a úroky. Výsledky hospodárenia Devín banky za roky 1995-1997.