Poľnohospodársky obchod a obchodná politika - Blaas, Gejza
Obchod s poľnohospodárskymi produktami s Českou republikou a Európskou úniou. Nízke využitie koncesných kvót pri vývoze Slovenska do Európskej únie. Problém otvorenosti agropotravinárskeho trhu. Celkové hodnotenie úvrovne tarifnej ochrany. Dôvody monitorovania obchodu s ôsmimi citlivými položkami. Ciele slovenskej agrárnej politiky. V súčasnosti uplatňované podporné politiky.