EÚ sa rozšíri o chudobný región budúci členovia: ekonomika rastie, životná úroveň pokrivkáva - Novák, Jaromír
Rozširovanie Európskej únie o 11 vybratých kandidátov: Českú republiku, Maďarsko, Poľsko, Slovinsko, Estónsko a Cyprus - najpripravenejších krajín, a na Slovensko, Rumunsko, Litvu, Lotyšsko a Bulharsko. Kritéria pre vstup do Európskej únie. Štatistické údaje o životnej úrovni a ekonomických ukazovateľoch zo Štatistického úradu EÚ v Luxembursku. Hustota obyvateľstva a rozloha kandidátskych.