Comparative analysis of selected central eastern european countries competitiveness - Zeman, Karel
Výsledky medzinárodnej porovnávacej analýzy konkurenčnej schopnosti ekonomík Českej republiky, Maďarska a Poľska v kontexte porovnania s ich úrovňou v členských štátoch EÚ v rokoch 1994-1996. Na meranie pozície jednotlivých krajín z hľadiska ich konkurenčnej schopnosti sa používa metodika, ktorú vypracoval K. Schwab. Používa sa mnohofaktorový prístup na identifikáciu (rating) pozície jednotlivých krajín v kontexte 46-49 krajín.