Exportná orientácia a evolúcia komparatívnych výhod v súčasnej svetovej ekonomike - Oberhauser, Ján Artur
Potreba prispôsobenia sa svetovej globalizácii a internacionalizácii hospodárstva. Princíp komparatívnej výhody - David Ricardo. Vývoj národných hospodárstiev v 80. a 90. rokoch. Čo s dovoznými clami a prirážkami. Koncepcia proexportného rozvoja "letiaceho kŕdľa husí". Výhody tejto koncepcie a využitie pozitívnych skúseností z nej na dosiahnutie obchodnej expanzie. (Pokračovanie seriálu z čísla 5 a ďalej v čísle 10)