Transparentnosť hospodárstva - Švec, Peter
Z obsahu: Štátna správa si nevyžaduje len etiku, ale aj kontrolu. Korupcia je hrozbou pre celý štát. Bez transparentnosti niet zodpovednosti. Na hospodársky rast potrebuje štát dôveryhodnú vládu. Štátnych úradníkov lákajú menej transparentné formy obstarávania. Privatizácia uplatňovaná na Slovensku sa stala zdrojom korupcie. Transparentnosť je najlepšia cesta k prosperite.