Chápanie významu ľudských zdrojov sa dostalo na najnižšiu úroveň v porevolučnom období - Boroš, Pavol
Chápanie významu ľudských zdrojov v procese tvorby hodnôt v súčasnej slovenskej spoločnosti. Postavenie zamestnávateľov a zamestnancov, ich vzťahy. Odmena za prácu - mzda nestačí na uspokojenie potrieb obyvateľov. Závislosť výšky mzdy od produktivity práce. Chýba pocit uspokojenia človeka v práci, nedostatočná motivácia. Proces riadenia trpí na neprofesionálnosť a živelnosť.