Rovnaké možnosti aj podmienky nosné priority a globalizácia pri ekonomickej bezpečnosti štátu - Bonko, Anton
Definícia globalizácie a jej dnešná podoba. História globalizácie. Ciele a negatíva globalizácie. Informačná globalizácia. Globalizácia ako prekážka v ďalšom rozvoji ekonomiky USA. Prispôsobenie Európy globalizácii. Postup otvorenia sa globalizácii pre Slovensko.