Koncepcia nového systému sociálneho zabezpečenia, východiská, ciele a súčasný stav reformy - Rusiňák, Peter
Základné faktory a princípy ovplyvňujúce rozsah a vývoj transformácie sociálneho zabezpečenia. Ekonomický faktor. Demografický faktor. Politický faktor. Medzinárodný faktor. Sociálna spravodlivosť. Osobná participácia a sociálna solidarita. Transformácia systému sociálneho zabezpečenia v SR.