Sociálne právo a jeho sociálno-etické základy - Matlák, Ján
Pojem sociálny štát a s tým súvisiaci pojem sociálna politika. Právno-teoretické vymedzenie pojmu "sociálne právo". Vymedzenie sociálnych práv. Sociálno-etické základy sociálneho práva. Právo a morálka. Právo a sloboda. Právo a rovnosť. Právo a spravodlivosť. Uplatňovanie týchto princípov v sociálnom práve.