Devalvácia niektoré problémy zdanlivo rieši, spúšťa však lavínu ďalších problémov - Ševčovic, Peter
Devalvácia roztáča infláciu a ďalšie devalvácie. Problémy treba riešiť fiškálnou reštrikciou vlády so súbežnou reštrikciou menovej politiky centrálnej banky. To sa však nezaobíde bez zvýšenia úrokových sadzieb. Jediným dlhodobým efektom devalvácie sú vyššie ceny. Nevyhnutnosť koordinácie rozpočtovej a menovej politiky. Poučenie zo skúseností Mexika, Thajska a Indonézie.