Štát a sociálna politika - Konečný, Stanislav
Výklad pojmu sociálny štát. Kritériá sociálneho štátu. Redistribúcia ako jeden z ekonomických nástrojov na uplatňovanie politiky sociálneho štátu. Odpovede na otázky v čom spočívajú komparatívne výhody štátu v sociálnej politike a ako štát tieto svoje komparatívne výhody využíva. Systémy sociálnej politiky a ich dopad na mechanizmy trhu.