Charakteristika súčasného systému práva sociálneho zabezpečenia - Gajdošíková, Ľudmila
Vymedzenie pojmu sociálneho zabezpečenia. Medzinárodné hľadisko na pojem práva sociálneho zabezpečenia. Stav reformy dôchodkového zabezpečenia a nemocenského poistenia a jeho právnej úpravy na Slovensku. Stav reformy štátnych sociálnych dávok a ich právnej úpravy. Stav reformy sociálnej starostlivosti a jej právnej úpravy. Požiadavky transformácie sociálneho zabezpečenia. Sociálna ochrana v Európe.