Problémy právnej úpravy konkurzu a vyrovnania a návrhy de lege ferenda - Lipšic, Daniel
Charakteristika právnej úpravy konkurzu a vyrovnania. Podmienky vyhlásenia konkurzu. Neefektívnosť inštitútu dohodovania, problematika postavenia správcu konkurznej podstaty, odporovateľnosti právnych úkonov a prednostného uspokojenia daňového záložného práva. Potreba novelizácie právnej úpravy súdneho vyrovnania ako nelikvidačnej alternatívy konkurzu. Dôkaz na dispozitívnosť vyrovnacieho konania. Problémy aplikačnej praxe a návrhy de lege ferenda.