Predpoklady a podmienky vzniku samostatnej Slovenskej republiky (K piatemu výročiu vzniku SR) - Chovanec, Jaroslav
Piate výročie vzniku Slovenskej republiky. Politické a štátoprávne aspekty česko-slovenskej federácie v osemdesiatych rokoch a po novembri 1989. Rozhodujúce politické a ústavnoprávne kroky k vzniku samostatnej Slovenskej republiky. Vyhlásenie Deklarácie o zvrchovanosti. Prijatie ústavného zákona o zániku ČSFR, vytvorenie predpokladu pre vznik SR.