Akcie účastiny - Hrvoľová, Božena
Charakteristika akcií ako jedného z finančných nástrojov kapitálového trhu. Výhody a nevýhody akcií pre emitenta a pre investora. Práva a povinnosti spojené s akciou. Druhy akcií. Kmeňové akcie a prioritné akcie. Akcie na doručiteľa a na meno. Zamestnanecké akcie. Oceňovanie akcií. Odhad premenných v modeloch diskontovaných dividend. Rastové príležitosti. Porovnanie rastového dividendového modelu a modelu NPVGO. Emisný kurz a cena predkupného práva.