O právnej subjektivite v pracovnom práve, jej obmedzení a pozbavení - Barancová, Helena
Otázka právnej subjektivity v pracovnom práve. Právna subjektivita zamestnávateľa - právnickej osoby. Právne postavenie organizačnej jednotky zamestnávateľa. Právna subjektivita zamestnávateľa - fyzickej osoby. Právna subjektivita fyzickej osoby (zamestnanca). Obmedzenie a pozbavenie spôsobilosti na právne úkony. Procesná spôsobilosť účastníkov občianskoprávneho konania.