Rating: imidž investora hodnotenie úverovej schopnosti rozlišuje stupeň rizika - Dittelová, Gabriela
Rating alebo hodnotenie úverovej schopnosti ako podklad pre investičné rozhodovanie. Prehľad ratingových spoločností a označenie ratingových ekvivalentov. Proces prideľovania ratingu. História pridelených ratingov pre Slovinsko, Českú republiku, Slovensko, Poľsko a Maďarsko v období rokov 1993 - 1996. Charakteristika jednotlivých kategórií, ktoré sú hodnotené: riziko krajiny, vlastníctvo, štruktúra priemyslu, regulačný rámec, ekonomika a dopyt.