Reštrukturalizácia je nevyhnutná, otázka znie, kedy sa uskutoční direktívne metódy z centra ukazujú, že štát chce ovplyvňovať podniky aj po privatizácii - Sotník, Alexander
Hospodárske problémy Slovenska ako impulz pre reštrukturalizáciu. Hodnotenie platobnej neschopnosti podnikov na Slovensku podľa konjunkturálneho prieskumu ŠÚ SR z apríla 1997. Blokovanie stimulov na reštrukturalizáciu. Podmienky úspešného procesu reštrukturalizácie podnikov. Stav pohľadávok a záväzkov v mil. Sk 31.12.1996. Podiel cudzích zdrojov na úveroch v slovenskej ekonomike (1994 - 1996).