Zelené daně ochrana životního prostředí - Dostálová, Ivana
Ekonomické nástroje na ochranu životného prostredia. Nové ekologické dane v krajinách OECD. Využitie výnosov z ekologických daní na zvýšenie ochrany životného prostredia a zníženie nezamestnanosti. Otázky efektívnosti zelených daní zavedených vo Švédsku a Dánsku. Perspektívy ekologických daní.