Ukrajina je perspektívny, ale zatiaľ platobne problémový trh - Hirman, Karel
Ukrajina - perspektívny trh pre slovenských výrobcov a obchodníkov. Nízka platobná schopnosť ukrajinských partnerov ako najväčší problém v súčasnosti. Ukrajina nie je členom WTO a svoj trh chráni vysokými tarifnými a netarifnými opatreniami. Nestálosť a zahmlenosť ukrajinskej zahraničnoobchodnej politiky. Vzájomný obchod Slovenska s Ukrajinou.