Pomoc podnikateľským subjektom má viacero podôb, závisí od nich, aký záujem o ňu prejavia - Oujezdská, Lena
Situácia v oblasti malého a stredného podnikania v SR, jeho podiel na HDP, zamestnanosti a exporte. Bariéry v podnikaní - komplikovaná a nestála legislatíva, vysoké daňové a odvodové zaťaženie podnikateľov. Podporné programy rozvoja malého a stredného podnikania. Poradenské centrá. Národná agentúra pre rozvoj malého a stredného podnikania (NARMSP). Francúzske obchodné stredisko - špecializovaná zložka agentúry - jeho ciele.