Enterprise restructuring and policies for competitiveness in the Czech Republic - Myant, Martin
Konkurencieschopnosť ekonomiky závisí od priemyselnej inovácie a výrobkov vysokej technológie, ako aj od správnej stratégie vládnej politiky. Úroveň produktivity v českom priemysle zaostáva za úrovňou EÚ. Dve základné alternatívy vývoja: vytvoriť úspešné podniky a vybudovať konkurencieschopnú ekonomiku alebo prijať úlohu subkontrahenta (dodávateľa výrobkov západným podnikom). Výsledky prieskumu v niektorých českých podnikoch v procese prežitia a obnovy.