Americký majiteľ okamžite vyplatil záväzky VUMA Nové Mesto nad Váhom - Šporer, Peter
Novým vlastníkom 90 percent akcií VUMA Nové Mesto sa stala americká nadnárodná spoločnosť Emerson Electric Co. v r. 1996. Proces vymáhania pohľadávok a záväzkov voči a.s. VUMA Nové Mesto.