Pre nižšie platby štátu prídu zdravotné poisťovne o päť miliárd korún - Velecký, Milan
Hospodárenie zdravotných poisťovní, ktoré fungujú na slovenskom poisťovacom trhu. Najväčšia z nich - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) má povinnosť zverejňovať svoj poistný rozpočet. Hospodárenie Všeobecnej zdravotnej poisťovne - tabuľka.