Národný úrad práce minie na vlastnú činnosť až 15 percent príjmov na úkor podpory vytvárania pracovných miest - Velecký, Milan
Vznik Národného úradu práce v januári 1997. Vytvorenie správneho fondu až do výšky 17 perc. základného fondu. Zo správneho fondu sa financuje vlastná činnosť inštitúcie, základný fond predstavuje výdavky na obidve politiky zamestnanosti. Od januára 1998 parlament schválil zníženie výdavkov na vlastnú činnosť NÚP na 15 perc. z celkových ročných príjmov. Hospodárenie Národného úradu práce - tabuľka.