Sociálna poisťovňa začína hospodáriť od "výplaty do výplaty" - Velecký, Milan
Hospodárenie Sociálnej poisťovne ako verejnoprávnej inštitúcie, ktorá je riadená zástupcami štátu, zamestnávateľov a odborov. V roku 1998 by mala poskytovať nemocenské poistenie pre 3,113 mil. poistencov a dôchodkové zabezpečenie pre 3,204 mil. dôchodcov. Zvyšovanie dôchodkov v r. 1998 však zníži koncoročný bilančný zostatok poisťovne pod hranicu 4,5 mld. Sk, čo ovplyvní vyplácanie dôchodkov v januári 1998. Hospodárenie Sociálnej poisťovne v r. 1996 a 1997, rozpočet na r. 1998 - tabuľka.