Ak vláda uvažuje o prehodnocovaní zmluvy o colnej únii, má presadzovať štátne, a nie skupinové záujmy - Schmögnerová, Brigita
Prehodnocovanie zmluvy o colnej únii SR a ČR a zjednotenie režimu medzi SR a ČR s úrovňou vzťahov v rámci CEFTA. Agropotravinársky sektor a colná únia. Snaha vlády presadzovať úzke skupinové záujmy. Povinnosťou vlády je ale identifikácia a presadzovanie záujmov štátu. Charakteristika štátnych záujmov Slovenska.