Zahraniční investori prakticky nevyužívajú slovenský kapitálový trh, lebo nie je štandardný - Žitňanský, Eduard
Odchod zahraničných investorov zo slovenského kapitálového trhu. Príčiny tohto stavu. Prekážky získavania zahraničného kapitálu. Nelikvidita trhu, neprehľadnosť prostredia, nestabilnosť slovenskej súčasnosti, stav právneho prostredia v slovenskej ekonomike (zákon o revitalizácii, zákon o cenách).