Obchodné reťazce na Slovensku - Hapák, Pavel
Na Slovensku prevládajú menšie samoobslužné predajne. Reťazce obchodných domov majú významný podiel na obrate v tabuľke TOP 50. Diskont na Slovensku len v začiatkoch. Štatistika podielu veľkoobchodov na obrate v poradí medzi najúspešnejšími obchodnými spoločnosťami na slovenskom trhu.