Rakouská škola - Ševčík, Miroslav
Začiatok vývoja mikroekonomiky. Teória hraničného úžitku a produktivity. Vývoj Rakúskej subjektívne psychologickej školy a jej predstavitelia. Faktory, na ktorých závisí užitočnosť statkov. Voľné a hospodárske statky. Gossenove zákony. Peňažný výklad hospodárskeho cyklu podľa teórie F.A. Hayeka. Dobrovoľné a vynútené úspory.