Odložená daňová povinnosť - Jánoš, Daniel
Daňová povinnosť vyplývajúca z ustanovení o daniach z príjmov tvorí jednu zo základných zložiek nákladov podnikateľského subjektu. Účty účtovnej skupiny 59 - Dane z príjmov a prevodové účty sa použijú na zachytenie daňovej povinnosti. Daňová povinnosť splatná za dané účtovné obdobie. Odložená daňová povinnosť. Vplyv odloženej dane na disponibilný zisk. Príklady.