Najvyššia nezamestnanosť sa kumuluje do najmenších vidieckych sídel - Buchta, Stanislav
Sociálno-ekonomická charakteristika regiónov Slovenska - hlavné ukazovatele - štruktúra obyvateľstva, trh práce, príjmová štruktúra, kúpna sila obyvateľstva. Najvyššia miera nezamestnanosti je vo vidieckych oblastiach. Vybavenosť regiónu, príjmová štruktúra a kúpna sila. Význam malých a stredných miest.