Slovenskému kapitálovému trhu chýba regulačná inštitúcia, ktorá by nielen trestala, ale aj naozaj regulovala - Žitňanský, Eduard
Neexistencia efektívnej regulácie na slovenskom kapitálovom trhu - jedna z príčin stagnácie obchodovania s cennými papiermi. Potreba vytvorenia nezávislého centrálneho regulačného orgánu, ktorý by predstavoval dostatočnú garanciu ochrany práv obchodníkov s cennými papiermi. Nevhodnosť štátneho dozoru nad kapitálovým trhom. Možnosti samoregulácie.