Konfliktné roviny projektu euro - Janoška, Juraj
Európska menová únia začne s jedenástimi krajinami. Eurozóna čo najrozsiahlejšia. Euro oslabí hegemóniu amerického dolára ako svetovej meny. Neočakáva sa však tvorba nových pracovných miest. Pakt stability a rastu. Požiadavka o odklad zavedenia eura.