Predpoklady rozvoja investičného bankovníctva na Slovensku - Jánoš, Daniel
Charakteristika investičného bankovníctva. Formy investičného bankovníctva. Investičné bankovníctvo na Slovensku. Charakteristika kapitálového trhu na Slovensku. Subjekty slovenského kapitálového trhu (investori, investičné fondy, penzijné fondy, banky, poisťovne). Emitenti cenných papierov. Organizátori verejného trhu. Burza cenných papierov. RM-Systém Slovakia. Stredisko cenných papierov. Legislatívny rámec investičného bankovníctva na Slovensku. Legislatívne vymedzenie dlhopisov. Akcie - formy, druhy. Porovnanie akcií a obligácií.