Kde hlavným bohatstvom je more - Ódor, Ľudovít
Stabilita súčasnej chorvátskej ekonomiky. Pohľad do dejín Chorvátska pred a po občianskej vojne. Zdrojom rastu HDP stavebníctvo a turizmus. Nízka inflácia a vysoká nezamestnanosť. Stabilita chorvátskej kuny. Zahraničná zadlženosť. Fiškálna politika štátu. Daňová reforma v Chorvátsku. Situácia v zahraničnom obchode. Zmeny v bankovom sektore. Privatizačný program. Burza cenných papierov v Záhrebe. Makroekonomická prognóza na rok 1998.