EÚ: Jednorazové opatrenia na splnenie maastrichtských kritérií ešte nedávajú záruku trvalej stability - Kašáková, Mária
Predpoklady členstva v Európskej menovej únii. Podmienky vstupu krajín strednej a východnej Európy do EÚ. Diskusie okolo kritérií podmieňujúcich vstup do EMÚ. Nejasnosť stanovenia kritérií. Eurostat - štatistický úrad Európskej komisie - jeho funkcia.