Globalizácia bankovníctva a Poľnobanka, a.s. príprava na tretie tisícročie - Pilková, Anna
Rôzne aspekty globalizácie v bankovom sektore sú strategickou otázkou, ktorou sa už dlhšie obdobie zaoberá aj Poľnobanka, a.s. Stručný profil banky (založenie, obchodná stratégia, informačná technológia). Banka kladie dôraz na implementáciu nasledovných trendov: rozvíjanie strategického spojenectva na medzinárodnej úrovni, rast efektívnosti banky za pomoci cross-selling efektov (prostredníctvom siete filiálok, faktoringu, forfaitingu, poisťovníctva, finančného poradenstva.