Štefan Luby: Kľúčoví svetoví politici dávajú vede zelenú - Šporer, Peter
Predseda Slovenskej akadémie vied hodnotí situáciu vo výskume a vede na Slovensku. Porovnanie počtu pracovníkov vo výskume na Slovensku a vo vyspelých štátoch. Percento HDP určené pre vedu vo vyspelých krajinách a v postkomunistických krajinách. Komentovanie rozpočtu SAV. Vybavenie vedeckých laboratórií. Únik mozgov. Perspektívy a trendy vývoja slovenskej vedy v kontexte so svetovým trendom.