Racionálne východiská k minimalizácii daní bez porušenia zákona - Burák, Emil
Daňová optimalizácia prostredníctvom využitia zahraničných daňových rajov a daňových oáz (tzv. off shore). Rôznorodé špecifiká zahraničnej legislatívy pri aplikácii postupu na úsporu daní prostredníctvom využitia daňových rajov. Problematika tohto postupu v SR. Stručný náčrt schémy, ako v praxi off shore môže znamenať pre slovenské firmy daňovú úsporu. Najznámejšie krajiny, uznávané ako výhodné daňové raje.