FNM v mnohých prípadoch realizoval nie predaj, ale výpredaj štátneho majetku - Hajko, Jozef
Priame predaje majetku štátnych podnikov alebo akcií akciových spoločností uskutočnené FNM SR od r. 1995. Rozdiely medzi účtovnou hodnotou privatizovaného majetku a kúpnou cenou. FNM predával majetok v priemere za cca. 47 perc. účtovnej hodnoty. Niektoré konkrétne príklady.