Dobre vybudovaná distribučná sieť je jedna z rozhodujúcich podmienok úspešnosti firmy - Oujezdská, Lena
Švédska spoločnosť Electrolux aj na slovenskom trhu (od r. 1993). Electrolux Slovakia, s.r.o. má na Slovensku päť divízií (4 obchodné a 1 finančnú). Strategickým krokom firmy bola orientácia na maloobchod. Cenová stratégia firmy. Predaj výrobkov a zisk firmy. Potreba vybudovania dobrej distribučnej siete.