Právne, daňové a účtovné aspekty prevzatia dlhu (záväzku) a pristúpenia k záväzku - Vanko, Jozef
V obchodnej praxi popri postúpení pohľadávky dochádza i k prevzatiu dlhu. Prevzatie dlhu (intercesia) v zmysle par. 531 a 532 Obchodného zákonníka. Pristúpenie k záväzku. Daňové aspekty prevzatia dlhu. Účtovné aspekty prevzatia dlhu. Účtovníctvo nového dlžníka (preberateľa). Účtovníctvo veriteľa. Účtovanie pristúpenia k záväzku. Účtovné zobrazenie, schémy. Účtovné príklady.